В Україні зафіксовано 84 випадки коронавірусної хвороби COVID-19


При цьому за добу зафіксовано 11 нових випадків.
Станом на 10:00 вівторка, 24 березня, в Україні зафіксовано 84 лабораторно підтверджені випадки коронавірусної хвороби Covid-19. Про це повідомляється на Telegram-каналі «Коронавірус_інфо» Міністерства охорони здоров’я.


За наявною інформацією, з них три летальні, один пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу зафіксовано 11 нових випадків.

Наразі коронавірусну хворобу виявлено у:

  • Дніпропетровська область — 2 випадки;
  • Донецька область — 1 випадок;
  • Житомирська область — 2 (1 летальний) випадки;
  • Івано-Франківська область — 5 випадків (1 летальний);
  • м. Київ — 29 випадків;
  • Київська область — 15 випадків, з них 10 протягом останньої доби;
  • Львівська область — 2 випадки;
  • Тернопільська область — 2 випадки, з яких 1 протягом останньої доби;
  • Чернівецька область — 25 випадків (1 летальний);
  • Черкаська область — 1 випадок.
Нагадаємо, 23 березня Кабінет міністрів України ввів надзвичайну ситуацію в Донецькій, Тернопільській та Черкаській областях з метою запобігання поширенню COVID-19. Таким чином режим надзвичайної ситуації встановлений вже в 9 областях.

Як повідомлялося, Covid-19 спалахнув на ринку морепродуктів в китайському Ухані (адміністративний центр провінції Хубей), який було закрито з 1 січня. Вірус вражає дихальні шляхи. Ознаками інфекції є респіраторні симптоми, лихоманка, кашель, задишка і важке дихання. Збудник передається від людини до людини. Вірус не до кінця вивчений, але на сьогодні відомо, що люди похилого віку, а також з хронічними захворюваннями більш схильні до ризику розвитку важких захворювань. Ліків, рекомендованих для профілактики або лікування нового коронавірусу, немає. У ВООЗ прогнозують, що перша вакцина проти коронавірусу може бути готова через 18 місяців.

Згідно з рекомендаціями МОЗ, щоб не захворіти, потрібно: уникати контакту з людьми із симптомами ГРВІ (мінімальна дистанція – 1,5 метра); не торкатися обличчя, зокрема очей, носа та рота; термічно обробляти продукти. У разі появи перших симптомів ГРВІ слід невідкладно звернутися до свого сімейного лікаря.

Зазначимо: більшість людей, які хворіють на Covid-19, переносять його як звичайний ГРВІ. ВООЗ оцінює летальність від захворювання на рівні 3,4%.

З 12 березня у зв’язку зі спалахом Covid-19 в Україні діє тритижневий карантин. 18 березня в рамках карантинних заходів зупинилися всі залізничні, авіаційні та автобусні міжміські і міжобласні пасажирські перевезення.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Поділитись на Google Plus

Автор новини2

1 Коментарів:

  1. Merkur Futur 500 Futur - Stainless Steel Blade - Tioga-Art
    The Futur is a stainless titanium eyeglasses steel version of the titanium engagement rings Gillette Futur. Made in Germany, the titanium easy flux 125 amp welder Futur is an adjustable, open comb titanium earrings hoops safety razor. This safety razor  Rating: 5 · ‎6 reviews · ‎$47.95 · titanium auto sales ‎In stock

    ВідповістиВидалити